Avaries informàtiques i Urgències

Avaries informàtiques i Urgències

Si vol organitzar i utilitzar els seus recursos informàtics d’una manera eficient i el seu equip presenta algun dels problemes que expliquem en aquesta web, contacti amb nosaltres, podem ajudar-lo.

averias

Símptomes habituals:

  • Apareix una pantalla blava d’error amb missatges inintel·ligibles.
  • El seu ordinador de sobretaula, portàtil o servidor funciona molt lent.
  • L’equip no encén, es reinicia de forma esporàdica o habitualment.
  • Apareixen finestres que inunden la pantalla mentre navega per internet.
  • S’ha perdut informació de l’HDD o vol recuperar una contrasenya.
  • No funciona la navegació per internet i / o el correu electrònic.
  • S’ha desconfigurat el sistema operatiu i ara no arrenca.
  • La còpia de seguretat falla o vol fer-ne una.
  • La xarxa es penja, dóna error de servidor.
  • No es poden instal·lar programes o imprimir.

Pantalla-azul-pc-WindowsSe-calienta-el-ordenadorordenador-publicidadordenador-lento

Urgències

Per URGÈNCIES trucar al mòbil d’Avaries informàtiques i Urgències de PC10:

657 131 911

El seu ordinador s’escalfa?


Algunes persones, en veure que el seu ordinador s’escalfa en excés retiren les tapes o panells de l’ordinador perquè creuen que d’aquesta forma l’interior de l’ordinador estarà millor ventilat i per tant la refrigeració serà més eficaç.

Un químic i físic anomenat Michael Faraday, va descobrir que les caixes metàl·liques col·locades dins la zona d’influència d’un camp electromagnètic es comporten com a conductors en equilibri electrostàtic. Això vol dir que a l’interior de la caixa aquest camp no tindrà efecte. Aquesta caixa, no cal que tingui parets sòlides, pot estar construïda amb reixes i és per aquest motiu que es coneix a aquest efecte com Gàbia de Faraday.

Els panells o tapes metàl·liques del xassís del nostre ordinador, actuen com una autèntica Gàbia de Faraday, protegint eficaçment dels camps electromagnètics als components electrònics que es troben al seu interior. Per aquest motiu, aconsellem mantenir tancada la caixa de l’ordinador.

Llavors, si no és aconsellable destapar la caixa i l’ordinador s’escalfa en excés, quina solució hi ha?

Els ordinadors tenen sistemes de refrigeració per evitar avaries a conseqüència de sobreescalfaments i aquests sistemes funcionen molt bé mentre l’equip està en garantia, però, amb el temps aquests sistemes van perdent eficàcia per falta de manteniment. Manteniment? Quan vaig comprar l’ordinador, ningú em va dir que s’havia de fer. Per què? L’explicació la trobareu en un altre article que vaig escriure en el nostre Facebook titulat OBSOLESCÈNCIA PROGRAMADA. El motiu pel qual no es diu, és perquè al no fer-li aquest manteniment, afavoreix en gran mesura el procés de l’obsolescència programada.

El manteniment, consta d’algunes actuacions que es realitzen a l’ordinador per evitar avaries molt greus i que en la majoria dels casos acaben per deixar-ho inservible. A continuació els poso alguns exemples.

Elevades temperatures del processador.

El processador o CPU és el cervell del sistema, interpreta les instruccions i processa les dades contingudes en els programes. Cada CPU està dissenyat per funcionar dins d’un rang de temperatures. El recomanable és que es mantingui sempre una temperatura per sota dels 60º C. És habitual que variï entre 30 i 40º C quan no tingui programes oberts i entre 40 i 60º C en l’ús normal del PC, amb pics de 65-70 ° C . El processador està en contacte amb un dissipador.

El funcionament del dissipador de calor es basa en la segona llei de la termodinàmica. Quan dues superfícies entren en contacte, les mateixes tendeixen a aconseguir un equilibri tèrmic. Per facilitar la transmissió de temperatura amb gran rapidesa i aconseguir l’equilibri tèrmic entre el processador i el dissipador, hi ha una pasta tèrmica que amb el temps es va assecant o endurint, perdent així les seves propietats i la seva eficàcia.

El dissipador, amb el temps es va omplint de brutícia perquè està refrigerat per un ventilador, aquest va arrossegant partícules de pols que es van allotjant en el dissipador i juntament amb la humitat ambiental es va creant una pasta que queda incrustada. En obstruir les zones dissenyades perquè hi hagi una bona circulació d’aire, encara que el ventilador funcioni bé, no pot realitzar correctament la funció de refrigerar el dissipador.

Els ventiladors en un ordinador compleixen un paper molt important, ja que ells s’encarreguen de mantenir una adequada temperatura per als components que conformen el nostre PC. Moltes vegades, en alguns equips escoltem un soroll fort intern, com un brunzit, aquest problema es troba en l’eix del Cooler i va augmentant progressivament amb el temps fins que deixa de funcionar.

Perquè l’ordinador s’apaga a cada moment?

Com hem comentat anteriorment, el processador té certs valors de temperatura límits o màxims de treball i quan sobrepassa aquests, s’apaga automàticament el sistema per evitar que el component resulti danyat. Quan passa això, és perquè s’ha sobreescalfat. Si no es soluciona el problema, els apagats s’aniran repetint, cada vegada amb més freqüència i en augmentar la temperatura en excés i no poder dissipar s’anirà transmetent a la placa base i aquesta al seu torn als components, donant lloc a avaries molt importants.

El nostre consell és que un servei tècnic revisi el seu ordinador de tant en tant per fer-li un manteniment complet i així poder evitar aquestes avaries. La freqüència del manteniment depèn de la utilització de l’equip. El recomanable és un cop l’any amb un ús normal. Si segueix el nostre consell, augmentarà considerablement la vida útil del seu ordinador.

En PC10 Serveis Informàtics, fem un manteniment complet a particulars i empreses, revisant, prevenint i corregint tots els problemes que pugui tenir el seu ordinador per un preu molt econòmic.

Altres articles que us poden interessar, els trobarà en el nostre Facebook:

https://www.facebook.com/pc10serveisinformatics

Abrir chat
1
Hola👋, si necesitas algo estamos por aquí para charlar por WhatsApp, no te quedes con la duda😛
Powered by